Rokersadem? | 3 Tips slechte adem door roken!

3 Tips tegen slechte adem door roken!

slechte adem rokenWat te doen tegen een slechte adem door roken? Het roken van sigaretten is een veel voorkomende oorzaak van vieze mondgeur. Stinkende rooklucht kan uren lang in de mond en longen blijven hangen. Met name voor de omgeving is dit erg onaangenaam. Het verhelpen of voorkomen van een rokersadem kan met behulp van de onderstaande tips en middelen.

3 Tips tegen een sigarettenadem:

Met de 3 volgende tips en middelen kan een rokersadem worden tegengegaan. Stoppen met roken is vanzelfsprekend de allerbeste oplossing. Wanneer u er nog niet aan toe bent om te stoppen, dan zijn er goede middelen voorhanden die rookgeur kunnen neutraliseren.

 • roken slechte adem1.  ST Sin anti rooksnoepjes

Het Duitse bedrijf ST Sin heeft speciale ‘jellies’ geproduceerd die stinkende nicotinegeuren absorberen. Achtergebleven tabaksresten en rookdeeltjes worden afgebroken door enzymen in de mond. Tijdens dit afbraakproces komen er stinkende zwavelgeuren vrij. De anti-rook jellies van ST. Sin Smoke neutraliseren deze geuren, waardoor je niet meer naar rook stinkt. Wetenschappelijk aangetoond dat het werkt. Te bekijken op demondzorgzaak.nl

 

 • beste middel slechte adem2. Tongschrapen

Ook het poetsen van de tong met een speciale tongreiniger draagt bij aan het verdelgen van sigarettenadem. Rookdeeltjes raken voornamelijk verstrikt tussen de ruwe weefsels van je tong. Veel rokers hebben daarom een witte aanslag. Vanaf de tongrug worden tabaksresten verteerd door anäerobe bacteriën en omgezet in vieze geuren. Poets de bacteriële plaque daarom zo snel mogelijk weg. Een van de beste wapens tegen een vieze tong is Orabrush.

 

 • 3. Actief zuurstof

rook adem verhelpenEr zijn momenteel enkele mondwaters op de markt met ‘actief zuurstof’ als werkende bestanddeel. Actief zuurstof voorkomt een droge mond en neutraliseert de sigarettengeur. Roken veroorzaakt monddroogheid met als gevolg dat er een slechte adem ontstaat. Hoe minder speeksel in de mondholte, hoe sterker de ademgeur. Spoel daarom dagelijks met speekselstimulerende producten die actief zuurstof bevatten (Tip: Oxyfresh of Oxyd8)

 

3 oorzaken rokersadem

In 1965 deden wetenschappers onderzoek naar de exacte oorzaak van slechte adem door roken. Wat zit er in een sigaret dat er precies voor zorgt dat je adem stinkt? De reden hiervan kunnen we op 3 manieren verklaren.

 • 1. Teer en nicotine zijn chemicaliën die vrijkomen in de mondholte tijdens het roken. De nicotinedeeltjes raken verstrikt tussen de tanden, tongslijmvlies en tandvlees. Ze geven bacteriën de ruimte zich te ontwikkelen, waardoor een typische ‘rokersadem‘ ontstaat.
 • 2. Droge mond. Door roken verdroogt de mondholte en kan er mogelijkerwijs een chronische slechte adem ontstaan. Omdat speeksel ontbreekt kunnen bacteriën niet meer worden weggespoeld en zullen ze onherroepelijk stinkende ademgeurtjes veroorzaken.
 • 3. Temperatuur. Het herhaaldelijk inhaleren van hete gassen kan resulteren in beschadigde mondweefsels. Aangetast mondslijmvlies is minder goed in staat bacteriën af te breken, waardoor een exponentiële groei ontstaat van micro-organismen. Dat kan leiden tot vervelende gebitsaandoeningen en stinkende ademgeurtjes.

 

Gevolgen van roken voor de mondgezondheid:

Omdat je rookt, tast je voortdurend de mondweefsel aan waardoor verschillende gebitsaandoeningen kunnen ontstaan zoals:

 • Tandvleesontstekingen
 • Gaatjes
 • Gele tanden
 • Mondkanker
 • Tabak in je lichaam remt je immuunsysteem te vechten tegen infecties
 • Verstopte bloedvaten.

Tot slot: Tabaksrook bevat meer dan 50 soorten koolwaterstoffen, waarvan de meeste kankerverwekkend zijn en vieze geuren afscheiden. Stoppen is altijd het beste advies!

Lees Ook
Top 10 middelen tegen slechte adem
15 Oorzaken van slechte adem